kini majikan boleh pecat pekerja yang kuat kutuk bos di dalam group whatapps

Comments · 243 Views

kini Majikan Boleh Pecat Pekerja Yang Kuat Kutuk Bos Atau Rakan Sekerja Dalam Group WhatsApp ataupun di mana-mana social media platform

hakim Mahkamah Jerman memutuskan, walaupun ahli kumpulan mungkin berkongsi komen secara sulit dan tertutup, tetapi apabila menyentuh mengenai kenyataan mengutuk, menghina atau berbaur perkauman, kerahsiaannya terhad dalam kes-kes tertentu sahaja.

Jika kata-kata penghinaan itu diketahui umum, pekerja boleh dipecat. Ini adalah keputusan dari Mahkamah Buruh Jerman selepas menimbang kes kumpulan WhatsApp di syarikat penerbangan Tulfly.

Kes itu membabitkan sekumpulan rakan yang bekerja di syarikat itu yang telah berkongsi penghinaan jelas, yang belum sedia dikongsi semula oleh pegawai.

Tujuh rakan sekerja syarikat itu bertukar-tukar mesej WhatsApp selama beberapa tahun yang menghina satu sama lain dan mereka yang bukan sebahagian daripada ahli kumpulan itu.

Mereka berkongsi kenyataan menghina, berbaur perkauman, tidak berperikemanusiaan dan seksis serta menggalakkan keganasan, dengan ugutan untuk menumbuk muka orang.
Sebahagian daripada sejarah sembang mereka telah disalin dan dihantar kepada majlis kerja dan pengurus kakitangan yang akhirnya menyebabkan mereka dipecat.
anda boleh tonton video viral di tiktok dan menonton komen netizen
https://www.tiktok.com/@farrellawrenc/video/7271757035836919041
Comments
Cheryl Gilbert 12 w

you use these free whatsapp sounds for phone at https://dzwonkitones.com/