Betul ke Bisnes Networking BAGUS?
Assalamualaikum
lama tak on air ye..
Rindu sama semua...
Hari ni nak share ilmu luar kotak...
Kosongkan minda anda....lapangkan dada....
Cuba hadamkan apa sebenarnya yang diperkatakan tentang NETWORKING

THE POWER OF NETWORKING
KENAPA NETWORKING ?
Pada tahun 2020 nanti yang pasti industri TERBAIK adalah "Network Marketing" (Perniagaan Yang Mempunyai Rangkaian) dan rakyat Malaysia akan berpusu-pusu melakukannya.
-Tun Dr. Mahathir Mohamad-

Perbincangan mengenai kenapa networking (Why Network Marketing)
Penulis Buku ni Robert T Kiyosaki bersama dengan Billionaire Donald Trump berkongsi idea tentang masalah ekonomi yang berlaku sekarang dekat Amerika Syarikat.

Menurut mereka, Industri networking bakal mengalahkan semua industri. Networking adalah satu industri yang menggunakan Kuasa Leverage. (Orang-orang Kaya faham maksud Leverage kerana kekayaan mereka selama ni daripada Leverage iaitu satu anugerah daripada Tuhan)
Cth Leverage…Jika pendapatan kita dari RM2 dan ia berganda setiap bulan, beginilah yang akan terjadi…

RM2 ….
bulan 1 RM4 …
bulan 2 RM8
bulan 3 RM16…
bulan 4 RM32 …
bulan 5 RM 64…
bulan 6 RM128 …
bulan 7 RM 256 …
bulan 8 RM 512 …
bulan 9 RM 1024…
bulan 10 RM 2048 …
bulan 11 RM 4056…
bulan 12 RM 8112 …
bulan 13 RM 16, 224 …
bulan 14 RM 32,448 …
bulan 15 RM 64,896 …
bulan 16 RM 129,782…
bulan 17 RM 259,564 …
bulan 18 RM 510,128 …
bulan 19 ….dan berterusan…

Bulan yang ke 19 anda sudah mempunyai pendapatan setengah juta bermula dari RM2. Ini lah yang dinamakan Kuasa Leverage. Inilah yang berlaku dalam Industri networking. Ramai yang terlepas pandang.

Sebab tu, ada satu temuramah antara Donald Trump dengan wartawan, para wartawan tanya pada Donald Trump, kalau dia jatuh bankrupt, dia nak buat bisnes apa?
Jawapan:
Saya akan cari satu company MultiLevel Marketing Terbaik dan JOIN.

Wartawan semua ketawakan dia…
Donald Trump bidas semula… dan bercakap
“Sebab tu lah saya duduk diatas sini dan ANDA berada dibawah... "

Ada satu kes lagi, kenyataan oleh lelaki paling kaya sekali di dunia Warren Buffet.
Dalam hidup dia pertama kali dia menceburi pasaran yang sangat menguntungkan dan berpotensi iaitu semasa dia berada di industri networking...
“Aku Mempunyai Minda Seorang Jutawan”
Lebih baik income bisnes bermula dengan RM2 & naik berganda-ganda setiap bulan/ hari
berbanding makan gaji naik setahun sekali RM50-RM100-RM200..
FAHAM KE FAHAM.. ??

*Nektworking Bermaksud.. Business Dari Pecahan Rangkaian..
Bukan Business 4D.. 5D.. 6D.. 7D & 8D..
Iaitu Bukan Business :-
“Duduk Diam DOA.. DOA.. DOA.. DOA.. Dapat Duit..!! BUKAN..!!”
Kami Masih WARAS Memilih Dan BERBICARA..
Hanya Perlukan Sedikit Usaha Utk SUCCESS..!!

tuan2 sudah pun berada di platform terbaik utk membina networking anda....teruskan usaha,
biar lambat...asalkan tidak berhenti.....

Ramai pakar perniagaan yang mengesyorkan kita yang tak ada pengalaman meluas dalam bisnes..
yang masih mula2 nak belajar
JANGAN KELUAR PRODUK SENDIRI
Mulakan dengan belajar dan biasakan dengan pengalaman menjual produk orang lain..
Kerana kita hanya fokus kepada MARKETING iaitu market kan produk
Tak perlu lah nak buat loan untuk set up kedai, modal perabot dan alatan
Kerana kita bimbang, jika produk kita tak laku, kita akan alami kerugian dan minda kita belum sedia menerima kegagalan..
seterusnya kita STOP...GIVE UP dan menanggung hutang

Ada pulak persoalan..Tak tahu nak cari orang..
Kita tak perlu cari...Kita tawar, Orang yang memerlukan akan datang kepada anda..
Sebelum tu tengok dalam phonebook sekarang..ada berapa banyak kenalan dan saudara mara anda?
Kita share pada mereka dahulu...
Itu antara teknik mudah :